Select Page

Fyring med fossil olje forbudt fra 2020!

For å redusere klimagassutslippene er det fra 2020 FORBUDT å fyre med fossil olje og parafin for oppvarming av boliger, offentlige bygg og næringsbygg i Norge. I løpet av 2019 skal alle som har brukt ovennevnte ha gått over til en annen energikilde.

Norske myndigheter varslet allerede i 2012 at fossil oljefyring vil bli forbudt, og det er vedtatt at fra 2020 blir det forbudt. Norge har forpliktet seg til å redusere klimagasser i 2030 med 40 prosent i forhold til 1990. Regjeringen og EU samarbeider om en felles gjennomføring av klimamålene. Det er de som eier og bruker fyringsanlegget som er ansvarlige for å følge forskriften, og kommunene kan kreve gebyr fra boligeiere som ikke overholder bestemmelsene. Det er opp til hver kommune hvor høye gebyrer.

I tillegg til klimagasser er det en stor fare for lekkasje fra oljetank til grunnen når man har oljefyringsanlegg. En nedgravd oljetank er huseiers ansvar, og alle oljetanker bør undersøkes, rengjøres og evt. fjernes. Hvis en lekkasje skjer på din eiendom kan det by på avkortning på forsikring, og evt. opprydningskostnader kan bli høye.

De boliger som fortsatt varmes opp med olje- eller parafin er samtidig de som har høyest fyringskostnader. Forbudet som nå er innført vil være en mulighet til reduserte energiutgifter. Mitsubishi Electric Varmepumper kan hjelpe deg med flere gode alternative løsninger for oppvarming av din bolig og tappevann. I tillegg vil du få en mer moderne og attraktiv bolig, med økt komfort og verdi.

Graveopptank-trippel

Bytte fra oljefyr og oljetank

Bytt ut oljefyren med vannbåren varme og tappevann – uten borekostnader

Vurderer du å bytte ut oljefyren er det aller enkleste å ta kontakt med en av våre autoriserte forhandlere for en gratis befaring! Under en befaring vil forhandleren svare på alle de spørsmål du måtte ha rundt alternativet luft/vann samt gi deg et korrekt tilbud på den beste løsningen til akkurat ditt hjem! Vi tilbyr GRATIS befaring gjennom våre forhandlere! Klikk her for å finne din lokale forhandler >>

Nysgjerrig?

check-mark-3-512  Skal du bytte ut den gamle oljefyren?
check-mark-3-512  Nysgjerrig på ny effektiv teknologi?
check-mark-3-512  Vil du halvere fyringskostnadene?
check-mark-3-512  Vil du være miljøvennlig?

Hvorfor bytte til varmepumpe som energikilde?

En luft-vann-varmepumpe bruker energien i uteluften til oppvarming innendørs og produksjon av tappevann. Med denne teknologien, isteden for elektrisk oppvarming eller oppvarming med oljefyr kan du over halvere oppvarmingskostnadene dine! Ikke minst er det bedre for miljøet!
Les 5 gode grunner for å bytte til luft-vann varmepumpe ved å klikke på bildet til høyre >>

Erstatt din oljefyr med Ecodan varmesentral

  Økt p-rom areal og boligverdi
  Mer energivennlig bolig
  Lavere fyringskostnad
  Høy komfort
  En ektrem utslippsvennlig energiløsning

Fra fyringsrom til vaskerom eller hobbyrom? Her ser du hvordan et fyringsrom kan bli forvandlet til et flerbruksrom. Fyringsrom regnes som S-rom (Norges Takstmanns forening), men et vaskerom regnes som P-rom. Dermed kan også verdien på din bolig øke ved å bytte ut den gamle oljefyren

Ønsker du å lese om noen andre som har byttet ut oljefyren?
Sjekk våre referanser ved å klikke her >>

Vi tilbyr gratis befaring for våre luft til vann varmesystemer

 

Finn ut hvor mye du kan spare og hva det koster

Bestiller du gratis befaring vil en av våre autoriserte forhandlere ta kontakt for en uforpliktende prat. Om ønskelig avtales tid og sted for en gratis befaring. Du kan når som helst velge å avbryte prosessen.

Råd og veiledning fra fagfolk

Du får en veiledning i forhold til hvilket system og hvilken modell som best vil passe din bolig, og du mottar et uforpliktende tilbud med pris og montering.

Autoriserte forhandlere

Vi garanterer at våre produkter er bygget for nordiske forhold. Våre autoriserte forhandlere vil sikre kvaliteten på både produkt og montering. Du er garantert en trygg og god handel på ditt Mitsubishi Electric varmesystem.