Select Page

GEODAN – ett system med generøse egenskaper

Med sine mange egenskaper blir GEODAN ett komplett bergvarmesystem. Smidig installasjon med lav vekt og lav høyde. Adaptiv borehullskontroll, inverterteknikk, WiFi og Smartgrid gjør den smartere. Med en av markedets laveste lydnivåer og
Quiet-mode blir den enda mer stille, og med R32 kjølemedie og energiklasse A+++ for varme blir den energibesparende og miljøvennlig.

Perfekt for mindre rom

Med en høyde på kun 175 cm er GEODAN en av de laveste på markedet, noe som gjør den smidigere å få på plass i trange kjellere med lav takhøyde. Dessuten er GEODAN oppbygd med moduler som også gjør den lettere og enklere å installere ved skifte fra gammel eller ved nyinstallasjon.    

  Adaptiv borehullskontroll

  For å gjøre det enklere å skifte fra eldre bergvarmepumpe er GEODAN utstyrt med adaptiv borehullskontroll. Det betyr at GEODAN tilpasser seg allerede eksisterende borehull, eller det nye, for å redusere risikoen for frost i borehullet. Dette gjøres ved at maksfrekvensen minimeres om temperaturen nærmer seg frysepunktet i borehullet.

  Høyest energiklasse

  GEODANS energiklasse er A+++ for varme, og A+ for varmtvann. Det betyr ikke bare at du har investert i en energibesparende bergvarmepumpe og får mer varme for pengene, resultatet er også at du gjør en bra investering som er miljøvennlig og bra for lommeboken.  

   Trådløs komfort

   GEODAN er utstyrt med trådløs romgiver, så du enkelt kan justere temperaturen for den beste komfort. Den måler og analyserer rommets varmebehov, og tar vare på intern varmeenergi fra for eksempel sollyset ute eller ved matlaging, med dette vil den kunne redusere dine oppvarmingskostnader ytterligere.
   Når du er bortreist kan du trykke på koffert-symbolet, og innstillingene vil tilpasse seg for å gi maksimal energibesparing.

   Ta kontroll over varmen

   GEODAN er utstyrt med MELCloud WiFi-styring. Med MELCloud WiFi-app kan du enkelt kontrollere varmepumpen din, uansett om du er på reise eller hjemme i din egen stue. Du kan se det lokale været der varmepumpen befinner seg, og du har tilgang til brukersupport.

   Føles, men høres ikke

   Mitsubishi Electrics varmepumper er bygget for å gi best tenkelige inneklima uten å høres, og GEODAN er ikke noe unntak. Med et lavt lydnivå er GEODAN en av markedets mest stillegående bergvarmepumper. GEODAN er også utstyrt med Quiet-mode, noe som betyr at den kan gå ekstremt stille om nettene for ikke å forstyrre nattesøvnen din.

   Smartgrid kutter elkostnadene

   Strømprisene styres av tilbud og etterspørsel. Men med Smartgrid kan du styre etterspørselen etter tilbudet. Under visse tider i døgnet er strømprisene betydelig mindre etterspurt og dermed også billigere, f.eks tidlig morgen når de fleste enda sover. GEODAN er tilrettelagd for Smartgrid, en smart funksjon som sparer penger for deg. Kontakt din strømleverandør om du vil vite mer. 

   Frikjøling til lav kostnad

   Få luftkonditionering med GEODAN ved enkelt å hente kjøling fra borehullet. Frikjøling, eller naturkjøling, er en smart løsning for den som har bergvarme, og som har behov for kjøling. Kjøleenergien fra borehullet ditt holder fint som luftkonditionering til en normal villa på varme sommerdager, og dette til nesten ingen driftskostnader. Sammenlignet med aktiv avkjøling eller Aircondition er det i prinsippet kostnadsfritt å kjøle ned villaen. Alt som behøves er tilkobling, rørstrekk og montering av en viftekonvektor.

    

   R32 kjølemedie

   GEODAN benytter det mer miljøvennlige og fremtidssikre kjølemediet R32, som gir et mindre CO2-avtrykk. Det er dessuten lett å gjenvinne, og har en høy kjølekapasitet og evne til å lede varme. R32 gir også bedre effektivitet og øker varmekapasiteten ved lavere omgivelsestemperaturer.

   Ulike varmesoner med 2-sone kit

   For å utvide mulighetene og gi enda bedre kontroll av romtemperaturen kan huset deles i to separate varmesoner som styres separat, der den ene sonen styres med trådløs fjernkontroll med romsensor. Dette betyr helt individuell regulering av hver sone f.eks. forskjellige etasjer, to separate bygninger, eller to varmesystemer som krever helt forskjellige tilførselstemperaturer som gulvvarme og radiatorer.