Select Page

Ecodan Varmesentral

Besparelse

Den unike Ecodan-teknologien fra Mitsubishi Electric behøver minimalt med tilført energi for å levere maksimalt med varme, selv ned til -28°C utetemperatur. Etter installasjon av Ecodan vil husstandens oppvarmingskostnader reduseres kraftig. Ved f.eks. utfasing av oljefyr og installasjon av Ecodan varmesentral vil også miljøet spares for store CO2-utslipp.

Her er noen eksempler på hvor mye du kan spare med Ecodan varmesentral. Trykk på bildet for å forstørre.

Vannbåren gulvvarme

Varmt og lunt
Har du først prøvd vannbåren varme vil du aldri gå tilbake til kalde gulv. Vannbåren varme er en ekstra luksus som virkelig gjør huset ditt til en komfortsone.

Godt for de minste
Barn liker å leke, og tilbringer masse tid på gulvet. Med vannbåren varme har du alltid god samvittighet for at de kan leke så lenge de vil uten å fryse.

Fleksibel løsning med stor besparelse
Bygger man nytt hus i dag vil nok mange fortsatt gå for fristelsen med enkel tradisjonell el-oppvarming med varmekabler i sålen. Tenker man langsiktig er det meget fornuftig å legge rør for ett vannbårent system. Da har du et supert utgangspunkt for en mer fleksibel løsning du vil spare inn over tid, med mulighet for å benytte flere energikilder, og store fremtidige besparelser.

Fordeler med vannbåren gulvvarme

 • Høy komfort
 • Stabil og jevn oppvarming i hele huset
 • Lun og god temperatur, spesielt for de minste som leker på gulvet
 • Økonomisk og besparende system

Varmtvann

Varmtvann til hele familien
Norske familier bruker mye varmtvann, spesielt med barn i hus. Du har kanskje opplevd å stå i dusjen med sjampo i håret og gått tom for varmtvann? Har du ungdommer i hus skjer dette kanskje flere ganger i uken?

Rask og effektiv varmtvannsoppvarming
Med en Ecodan varmesentral kan du være sikker på at du alltid har nok varmtvann i huset, til både ungdommen, oppvasken, og til deg selv etter trening. Varmesentralen har en større kapasitet for oppvarming av vann enn en tradisjonell varmtvannsbereder med 2kW varmeelement, og bruker mye kortere tid på å varme opp vannet ditt.

Varmtvann til en lavere pris
Ecodan bruker energien i uteluften til å produsere varmtvann. Dette gir deg reduserte kostnader til varmtvannsoppvarming sammenlignet med tradisjonell bereder. Har du ekstra stort varmtvannsbehov kan systemet enkelt bygges ut med en ekstra varmtvannsbereder for å dekke dette.

Fordeler med Ecodan varmesentral

 • En stilren og kompakt løsning
 • Alltid nok varmtvann til hele familien
 • Reduserte oppvarmingskostnader
 • Superrask oppvarming av varmtvannet

Radiatorvarme

Perfekt for rehabilitering
Mange eldre boliger har ett vannbårent radiatorsystem som bruker elektrisitet eller fossilt brennstoff til oppvarming. I slike boliger er det vannbårne systemet som oftest klargjort for å benytte en mer moderne og besparende energikilde. I tillegg til reduserte fyringskostnader spares også miljøet for store CO2-utslipp ved å kutte ut fossilt brennstoff.

Enkel installasjon
Med enkle grep kan man som oftest benytte de radiatorene som allerede finnes i huset mot en Ecodan varmesentral. En autorisert forhandler vil enkelt vurdere om de gamle radiatorene kan brukes. Forhandleren vil også gi deg informasjon om nye radiatorer dersom det er nødvendig.

Ikke brannfarlig
Radiatorer har en jevn og fin overflate som ikke brenner støv, og med små barn i huset er de ikke farlige i forhold til brannskader da overflaten ikke blir så varm.

Fordeler med radiatorvarme

 • Behagelig og jevn varme
 • Ikke brannfarlig
 • Overflaten brenner ikke støv
 • Lave ombygningskostnader
 • Gamle radiatorer kan ofte brukes mot moderne teknologi

Hvordan fungerer det?

Uteluften er full av energi – energi som Ecodan bruker til å varme opp boligen og tappevannet. Den unike Ecodan-teknologien innebærer betydelig reduserte oppvarmingsutgifter og er utformet for å møte fremtidens krav til varmeøkonomi og dine krav til besparelse.
Ingen borekostnader! I tillegg gir ENOVA tilbake inntil 40.000 kr av investeringskostnadene.

Enkel styring

Kontrollpanel på varmesentralen, fjernkontroll med romsensor, trådløs styring og intelligent varmetilpassing (Auto adaption) er teknologier som gjør systemet enkelt å bruke.

styring_2

Valg av utedel

For at systemet skal levere optimal effekt til høyest mulig besparelse er det mange utedeler å velge mellom. Husets standard, størrelse, vannmengde og klimasone det ligger i avgjør hvilken utedel som er best egnet. Utedelene sorteres i to hovedgrupper ut ifra varmedrift i forhold til utetemperatur: Power Inverter og Standard Inverter. Power Inverter har fabrikkgarantert drift ned til -20 grader. Standard Inverter har fabrikkgarantert drift ned til -28 grader. Våre forhandlere hjelper deg med å velge rett utedel og størrelse for å tilpasse den mest optimale løsningen for akkurat ditt hjem.

Klikk på bildene for større bilde