Select Page

KASTET UT OLJEFYREN - SPARER 20.000 KR I ÅRET

2-barnsfamilien Hagman fra Råde i Østfold bestemte seg i januar 2012 å skifte ut oljefyren med en mer miljøvennlig og økonomisk energikilde

Byttet ut oljefyr – sparer 20.000 kr i året

Vi ønsket en mer miljøvennlig og økonomisk energikilde for oppvarming av tappevann og radiatorvarme i hjemmet. – Valget falt på Ecodan varmesentral pga. ytelse, kvalitet, pris og rask oppfølging fra dyktig installatør, sier Per Magnus Hagman.

Ved_ecodan_web-500x670-pxlNedbetalt på 6 år

– Tidligere hadde vi en kostnad pr. år på drøyt 20.000 kr i olje. I tillegg til det kom årlige servicekostnader på den gamle oljefyren på ca. 5000 kr, pluss deler. Etter investering av Ecodan har vi sittet igjen med en besparelse på ca. 20.000 kr pr. år.

Vi sparer ca. 25.000 kr på å ikke ha oljefyr, men strømbruken har selvfølgelig gått noe opp, noe som utgjør ca. 5000 kr i året. Installasjonen har gitt oss mer penger i familiebudsjettet fra den dagen det ble montert, og anlegget vil være nedbetalt i løpet av 6 år, forteller Per Magnus Hagman.

Høy komfort og godt inneklima

Huset er bygget i 1982, er på 2 etasjer pluss kjeller og har et innvendig bruksareal på 205 m2. Varmen leveres gjennom 10 radiatorer og 1 viftekonektor i gangen. Med den innebygde varmtvannsberederen tar varmesentralen også for seg varmtvannsproduksjonen til huset. – Nede i kjelleren har vi vannbåren gulvvarme i kjellerstuen som utgjør ca. halve kjellerarealet.
Dette fungerer utmerket og innemiljøet i kjelleren har blitt betraktelig bedre etter vi fikk ut den gamle oljefyren som stod i rommet ved siden av vaskerommet. Etter varmesentralen kom på plass har jeg planer om å oppgradere det til et lyst og trivelig hobbyrom, sier en fornøyd Per Magnus Hagman.

Kan absolutt anbefales

– Vi gjennomførte utfasingen av oljefyren av miljømessige årsaker. Når vi nå etter 3 års problemfri og stabil drift også ser hvor godt det fungerer, og den store besparelsen vi har hatt hvert år, er Ecodan noe jeg absolutt vil anbefale venner og bekjente å investere i, avslutter Per Magnus Hagman.