Select Page

BLE KVITT OLJEFYREN

Byttet ut oljefyren

fikk_byttet_fyrenFamilen Mathiesen vant “ETTERLYST – Bli kvitt fyren” konkurransen vi hadde i 2016. Familien har fått montert sin nye Ecodan luft-vann varmepumpe!

Før og etter

“Vi ble selvfølgelig veldig glad da vi vant! Så virkelig frem til å få ut den store stinkende oljefyren og bytte til en mye mer energibesparende og miljøvennlig varmepumpe!” sier familien Mathiesen i Sarpsborg. Før de begynte, benyttet familien muligheten til å oppgradere det gamle fyrrommet. Nå så de muligheten til å kunne bruke det lille rommet til klesvask og tørk når de endelig skulle få ut den gamle oljefyren. Litt maling på veggene og nye fliser på gulvet gjorde rommet mye hyggeligere.

En av våre mange flinke forhandlere, Askim og Mysen Rør, installerte Ecodan-anlegget hos familien. Mens installeringen pågikk, koblet selvfølgelig Askim og Mysen Rør opp en “låne-varmtvannstank” slik at familien ikke var uten varmtvann i installerings perioden.

Etter monteringen av varmesentralen inne, ser man hvor mye mer plass de fikk inne på det lille rommet der oljefyren stod. Legg merke til plassen mellom sluket og den nye ecodantanken i forhold til avstanden på bildet med oljefyren.

 

oljefyr-5 etter-inne-ecodanopplaering-med-vinner

Plassering av utedel

blikvittfyren-ute-etter-med-husUtedelen ble plassert på baksiden av trappen ved inngangspartiet. Familien hadde mulighet til å grave ned stativet utedelen står på, samt montere en dryppanne som samler opp avrimingsvannet, inkludert en varmekabel som leder inn i et avløpsrør inn igjen i huset, som ble koblet på soilrøret inne. Dermed ble plasseringen av utedelen meget pen!

“Når det blir varmt i været skal jeg male varmepumpehuset i samme farge som huset, da blir det nesten så vi ikke legger merke til den” sier fruen i huset!

Besparelse

Familien brukte ca 20-25.000 kr på olje i året, det siste året har oljefyren vært koblet fra og de har kun brukt det vi kaller el-kjel. Det vil si at oljefyren kun har gått på strøm. I husets kjeller er det et gammelt vannbårent varmesystem i tre soner pluss et par radiatorer. I 1 etasje er det radiatorer som står for oppvarmingen.